ANTEP FISTIKLI ÇİFTE KAVRULMUŞ KUŞ LOKUMU 1000 GR
Arapçada “rahat-ul hulküm” (boğaz rahatlatan) olarak geçmekte olan ve bu tamlamadan türetilen lokum, kimi kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu’da yapılmaktadır. Kimi kaynaklara göre ise 18. […]
Arapçada “rahat-ul hulküm” (boğaz rahatlatan) olarak geçmekte olan ve bu tamlamadan türetilen lokum, kimi kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu’da yapılmaktadır. Kimi kaynaklara göre ise 18. yüzyıl sonunda Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından sert şekerlerden sıkılan I. Abdülhamit’in yumuşak şekerleme isteği üzerine açılan bir yarışma neticesi icat edilmiştir. 100 gr Antep Fıstığı vücudun günlük protein, lif, vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35’ini karşılayabilmektedir. Antep Fıstığı kandaki kolesterol seviyesini düşürür.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.